Sicilien • Se flere billeder.

     


  Sicilien - kontrasternes ø.

  I septemper 2014 besøgte vi Sicilien på en rundtur. Det er en spændende ø, med en mangfoldig historie. De mange kirker og arkæologiske fund vidner om, at her har der været både romere, byzantinere, arabere og sågar normannere. Vi besøgte Palermo, en moderne storby, med en gammel bydel, der emmer af atmosfære. Taormina, som er en udpræget turistby med sit noget dekadente udtryk, her kan alt købes. Byen ligger forrygende, højt oppe på klippefremspinget med flot udsigt til alle sider.

  Byen Syrakus er i den grad præget af den græske periode med den smukke domkirke bygget på de tidligere Athene og Minerva templer. Det velbevarede amfiteater fra den græske oldtid og paradis stenbruddet var en stor oplevelse.

  Vi var i Cefalu, en gammel middelalderby, der ligger ved kysten, med smukke strande. En hyggelig by, med smalle gader, huse med de karakteristiske altaner og meget skøn atnosfære.

  Men turens højdepunkt var besøget på vulkanen Etna. Denne kæmpe, der stadig er i udbrud knejser over hele øen, og kan ses milevidt. Her er køligt og blæsende, farverne går fra sort og brunt over i lysende orange, når solen skinner.

  Også byen Agrigento med de velbevarede græske templer fra de 5. århundrede f. kr. er en super oplevelse. Beliggenheden højt over byen er meget smuk.

  Men Sicilien er også lækker mad og gode vine, dejlige strande og sydlandsk charme. Den midterste del af øen opleves som meget frugtbar, med store durum hvedemarker, frugtplantager og vinmarker.

  Vi kan sagtens anbefale en tur til denne ø, der er så meget anderledes end resten af Italien.

  På billederne øverst: Agrigento og vulkanen Etna.  Til toppen