Rom • Se flere billeder.

      


  Rom - Den evige stad.

  Dette er ikke en guide til et besøg i Rom (det gøres så udmærket andre steder), men en lille appetitvækker til den skønne by.

  Vi har besøgt byen tidligere og ville gerne opleve mere. En dejlig lille ferie med strålende sol og masser af turister. Vi var der ugen før påske. Storbyferie er hårdt arbejde. Det kræver gode ben og fornuftigt fodtøj.Vi fløj til Rom direkte fra Billund og ankom til vores hotel sidst på eftermiddagen.

  Fik set Galleria Borghese med bestilte billetter hjemmefra. Absolut et must, hvis man er til klassisk billedkunst og smukke skulpturer.

  Efter besøget gik vi gennem den fine Borghese park og endte ved Pincio højen med den smukkeste udsigt over Roms tage. Her var et leben af legende børn, elskende par og salgsvogne med alskens herligheder. En meget dygtig trompetist og hans lille orkester på 3 mand spillede populære melodier.Det gav en god stemning, og vi sad da også og nød både udsigt og musik et stykke tid, med Peterskirken i baggrunden og den smukke Piazza del Popolo for vores fødder.

  Senere besøgte vi også Pallazzo Barberini med en fin samling af alle de verdenskendte kunstnere Tizian, Caravaggio, Bernini, Rafael etc etc, og herfra var der ikke langt til den spanske trappe, som altid er et besøg værd.

  Peterkirken endnu engang, den kan man aldrig blive færdig med. Herfra gik vi turen langs Tiberen til den skønne gamle bydel Trastevere. Spiste frokost her og nød den helt rolige og anderledes stemning her i de små ydmyge gader. Vi nåede også at besøge Santa Maria Maggiore, en af de vigtigste og ældste kirker i Rom, samt utallige andre smukke kirker. Vi nød det pulserende gadeliv, her er støjende, hektisk og charmerende.

  Tag til Rom og nyd den dejlige mad, de skønne små pladser, de fine gamle bygninger, alle steder er der kunst. Selvfølgelig også det gamle Rom med Collosseum, Palatinerhøjen, Forum Romanum osv osv.

  Vores billeder taler for sig selv, så se dem og bliv måske inspireret.

  På billederne øverst Schweizergarden og Pave Franz.  Til toppen