Provencedagbog • Se flere billeder.

  Moustier St. Marie klik og du får et større billede     Udsigt over Bonnieux     Provence - Lourmarin

  Klik og du får et større billede


  Torsdag den 1. juni
  Kørte hjemmefra kl. 7.00. Temperatur 6 gr., gråvejr og byger. Fin tur gennem Tyskland, Elbtunnel Hamburg men regn, trafikken tæt, men glidende. Overnatning i Alsfeldt nær Giesen. Alsfeldt er en hyggelig gammel by med bindingsværkshuse og et smukt torv med et gammelt rådhus.

  Boede på et typisk tysk Gasthof med svulstig indretning, men dejligt værelse og god aftensmad og morgenbuffet.

  Fredag den 2. juni
  Målet er Annecy i Frankrig, fortsat fin tur, men meget regn ved Basel. Motorvej via Lausanne – Geneve til Annecy, hvor vi nemt fandt vores hotel, som vi havde booked hjemmefra. Hotel Novel, fransk spartansk værelsesstandard, men hyggelig restaurant. Det var hundekoldt kun 12 gr., vi gik ned i den gamle by og spiste pizza, dyr pizza og dårlig betjening, men mætte blev vi da. Vi havde glædet os til et gensyn med byen, men den tog sig slet ikke så godt ud i det dårlige vejr.

  Lørdag den 3. juni
  Efter en lækker morgenmad startede vi på den sidste del af turen til Greoux le Bain. Frokoststop En meget smuk tur gennem bjergene ad route Napoleon. Frokoststop ved floden, stadig kun 14 gr., men nu skinnede solen og vi var jo højt oppe. Efter Manosque drejede vi af fra motorvejen og fandt forholdsvis nemt vores logi ” la Licorne”. Et meget flot feriested, stille og roligt beliggende, men kun 10 min. gang fra den maleriske bymidte.. Nu er vi i livsnydernes Provence. Ingen kan snakke så meget i supermarkedet og på cafeerne som provencalere – de har go’d tid. Lejligheden med stor udsigtsterrasse, lækkert køkken og bad og 2 store grand lit. Temperaturen er nu kl. 16.30 25 gr.

  Søndag den 4. juni
  Var på turistkontoret og fik bykort og vandrekort. Vi købte ind i Casino og hos den lokale slagter. smuk valmuemark
  Her var tempoet igen stille og roligt. Der var installeret en bænk inde i butikken, hvor man kunne sidde og sludre mens man ventede – og det gjorde de. Fik lækkert kød og grøntsager til aftensmaden. Efter en slentretur gennem de meget pitoreske gader med masser af liv hjem til frokost. Friske tomater, skinke, pate og ost, skyllet ned med rødvin og vand. Flot vejr med sol og 26 gr. Eftermiddag ved det meget flotte pool område med liggestole og stor grøn have. Så kaffe på terrassen inden endnu en tur i byen. Dejligt med en slap af dag efter 2 ½ dag i bilen.

  Mandag den 5. juni
  Heldags udflugt til Gorges du Verdun slugten, også kaldet Europas Grand Canyon. Vi startede kl. 9.00 i flot solskin, landskabet meget smukt med ildrøde valmuemarker, pinje træer og gule gyvelbuske i fuldt flor. Vi valgte den nordlige vej om slugten. Efter byen Riez og Moustier st. Marie (som vi gemmer til hjemturen) kom vi hurtigt til den store inddæmmede sø Lac st. Croix, den gamle by Les Salles du Verdon ligger på bunden af søen, mens en ny er bygget op ved bredden. Azurblaat vand klik og du får et større billedeVandet azurblåt og udsigten storslået. Her starter slugten, hvor Verdon floden har sit løb. Vi stoppede flere steder for at nyde den fantastiske udsigt, helt ubeskriveligt.
  Næste stop var ”La Palud sur Verdon” en lille søvnig flække med gammelfar på torvet og nærmest et garage marked på gaden. Her købte vi brød og croissanter. Herfra startede turen på Route de Crete, en storslået tur omkring bjerget i 1500 m. højde. Her var udsigten endnu mere formidabel. Udsyn over alle bjergene og gyset ved at kigge ned i dybet, hvor floden stadig bugter sig – helt grøn. Her var der unge mennesker, der klatrede. Vi så en ung pige på vej op ad en lodret klippevæg. En utrolig teknik, det må kræve gode muskler i fingre og ben. Tilbage til udgangspunktet og videre til den sydlige vej, der det første stykke går væk fra floden. Desværre begyndte det her at regne. Senere igen flotte udsigter på den anden side.

  På hjemvejen gjorde vi holdt i Moustier st. Marie. Byen er kendt for sin keramik og er grundlagt i år 459. Den ligger klistret op ad klippevæggen, meget hyggelig og malerisk, herfra hjem i solskin. En dejlig dag.

  Tirsdag den 6. juni
  Slentretur i byen og vandretur langs Verdon floden med madkurv. Vejret varmt 30 gr. Eftermiddag ved poolen.

  Onsdag den 7. juni
  Startede kl. 9.00 med kurs mod Luberon bjergene. Let skyet vejr. Fin tur via Pertuis til første stop Lourmarin. Beså slottet og derefter slentretur i de små smalle gader. Drak Cafe au Lait på torvet. Faldt i snak med et par fra Tyskland. Foto vice versa. Vi købte min fødselsdagsgave – en flot ring lavet i eget design hos en lokal sølvsmed. Meget venlig mand, han slæbte hele vinduesudstillingen ind, så jeg kunne prøve, men han talte kun fransk (as usual). Tilbage til bilen, hvor der sad en seddel i forruden, men rolig – der stod: A bientot a Danemark im August, Christa und Edwin. Det var vores tyske bekendtskab, der havde set vores bil og havde lagt en hilsen, hyggeligt.

  Fra Lourmarin videre til Bonnieux, som ligger op ad bjerget. Der spilles petanque klik og du får et større billedeByen holdt siesta, lillemor/gammelmor sad på bænken sammen med den søvnige kat. Bon jour – Bon jour sagde hun og så siger man, at franskmænd er utilnærmelige, det passer i hvert fald ikke på provencalere og heller ikke på dem i Haute Savoie. Vi gik ad alle trapperne og gyderne til toppen, hvor kirken lå med en betagende udsigt over dalen.

  Fra Bonneiux videre til Roussillon, kendt for sin gamle okkermine. Vi kørte gennem grønne vinmarker med stokke, der ikke er nær så høje som i Alsace og Mosel, men det er jo også en anden sort. I Roussillon løste vi billet til okkerdalen, meget flot med smukke farver og mærkelige formationer – helt specielt og meget varmt og støvet, nu havde vi pludselig røde sko. Tilbage i byen drak Torben øl og jeg Perrier, det var mindst 32 gr. Frokosten havde vi fået på vejen en baguette med skinke!! Efter Roussillon videre til Gordes, som ligger på en bjergtop med kirken øverst. Vi beså kirken (ikke noget særligt, bortset fra duerne, som boede under taget – hyggeligt sådan under gudstjenesten pludselig at få en klat i øjet – der var masser af dem, duerne altså.) Fra Gordes gik turen hjem til Greoux via Apt og Manosque. En utrolig flot dag.

  PS: Expressomaskinen i lejligheden er genial, måske sku’ man ha’ en med hjem!

  Torsdag den 8. juni
  Afgang kl. 9.00 til Aix en Provence. Vi kørte ad landevejen, en dejlig tur, meget af vejen langs floden Durance. Trafikken tæt, da vi nærmede os Aix. Totalt kaos inde i byen, men det lykkedes os da at finde en parkeringsplads i en parkeringskælder niveau 3 under jorden.
  Aix en Provence klik og du får et større billede

  Hvordan nu finde Place Charles de Gaulle? Heldigvis fik vi hjælp af en sød dame, der forklarede os vejen. Mødte vores venner foran turistkontoret, som aftalt. Det var markedsdag, sikket gedemarked - men sjovt. Cour de Mirabeau hedder hovedgaden, hvor der var marked. Den smukkeste gade med kæmpe platantræer og flotte palæer. Vi slentrede rundt i den gamle bydel, mange cafeer, butikker og masser af leben. Drak formiddagskaffe et hyggeligt sted på et lille torv. Tjeneren måtte første hente mælk til Cappucinoen (hvilket han forklarede os), så det tog lidt tid.

  I mellemtiden kunne vi betragte livet omkring os. Spiste frokost på Place des Martyrs under platantræerne. Et dejligt sted uden trafikstøj. God frokost med dejlig hvid og rosevin. Vi så et bryllup ved rådhuset, et smukt ungt par og fik lov at fotografere. Vi kiggede på tøj og børnetøj, mens herrerne konverserede og kiggede på de smukke damer med deres velfriserede puddelhunde. Vi daskede videre og huskede at kigge op. Her er virkelig atmosfære. Tilbage på Cour de Mirabeau, hvor vi sluttede af på en cafe, mens vi blev underholdt af gademusikanter og gøglere på stylter. Turen hjem tog 2 timer, trafikken håbløs. Det var en rigtig fin dag med mange gode indtryk.

  Fredag den 9. juni Indkøb, slentretur og dejlig frokost på terrassen. Eftermiddagen ved poolen med 2 gange badning, vejret lækkert. Aftentur til det gamle Chateau på bakken med udsigt og kig til folks baghaver og små terrasser, vi bliver ved med at finde nyt her i Greoux. PS: Tyskland vandt 4 -2 over Costa Rica i VM.

  Lørdag den 10. juni
  I dag besluttede vi at blive her i området, det viste sig at være en rigtig god beslutning. Efter morgenmad kørte vi til Valensole, ca 20 km. Valensole er centrum for lavendeldyrkning på det store plateau der ligger i udkanten af byen. Efter parkering gik vi op ad trapperne i den lille by til kirken på toppen. Stille, smalle gader, lukkede skodder hvorfra man hørte stemmer og dovne katte i solstriben. Kirken smuk og enkel. Købte lavendel olie og essens og et dejligt brød. Fra Valensole videre til Riez, hvor det var markedsdag. – og sikke råvarer, skønne krydderier i løs vægt, flotte store runde brød med alskens indeni – oliven, tomater, krydderier eller rosiner. Lækre småkager med mandler eller anis. Markedsdag

  Her ku’ jeg godt købe ind til hverdag. Købte stof til en provence dug på markedet yderst billigt. Frokost på restaurant Rempart, meget malerisk sted med masser af blomster og fuglebure. Efter kaffen videre til Quinson, hvor vi kørte forbi endeløse rækker af lavendler – flot, flot. I Ouinson ligger Musee Prehistorique, et meget flot moderne museum, hvor man har rekonstrueret hvordan neanterthal mennesket boede i huler ved Gorges du Verdon, meget spændende og livagtigt – en god oplevelse. Nu hjemtur ad små bjergveje, der snoede sig langs floden langt nede. Her har været skovbrande indenfor de sidste år, et kæmpe område var totalt afsvedet. Lidt senere kom vi til Esparon søen, der ligger dybt nede med den smukkeste blågrønne farve – et flot syn. Herfra var vi hurtigt hjemme, men tiden var fløjet, så det var tid til sen aftensmad. Vejret stadig perfekt – i dag op til 31 gr.

  Søndag 11. juni
  Tur langs floden, denne gang den venstre side mod sluseanlægget. Det er ren idyl, provencalere, der står og fisker ørred eller…. hvad ved jeg? Floden flyder roligt, guldsmede svirrer i luften, de små sorte ænder boltrer sig på overfladen, nogle steder står hele stimer af fiskeyngel. En dejlig spadseretur. Eftermiddag – sol og badning. Det bliver varmere for hver dag.

  Mandag den 12. juni
  Vi har besluttet at tage til Verdun kløften en gang til. Startede tidligt, dejlig køretur gennem skov ad bjergveje til vi nåede godt ind i kløften. Parkerede bilen på en af de få p pladser, tog vandre støvlerne og kasketterne på og gik en tur ad en snørklet sti langs floden, men højt oppe, gennem egekrat og buksbom og høje bjergfyr. Gorges du Verdon klik og du får et større billede Stien snoede sig op og ned, ret hårdt i den varme. Tilbage ved bilen, dejligt med formiddagskaffe i solen og ikke at forglemme masser af vand.
  Kørte turen ad Route de Crete igen, denne gang i fuld sol og 27 gr. på toppen. I dag var der flere ude at klatre – halsbrækkende, en ung mand stod vandret ud fra den lodrette klippevæg, helt afslappet i sin line – uha ikke noget for os fladboere. Videre til Point Sublime, et udsigtspunkt på en klippe, der rager ud over slugten, ret flot. Her kan man gå helt ned til Verdon floden, en ret lang tur og stejl. Vi blev oppe – havde gået nok i dag.
  Kørte tilbage til den lille søvninge flække ”La Palud sur Verdon” igen, hvor vi bænkede os på en cafe med øl og vand. Det bekom os vel, nu er temperaturen 34 gr. Pyh!! Herefter direkte hjem, et lille besøg hos grønthandleren efter jordbær, så hjem på terrassen, det er bare så varmt.

  Tirsdag den 13. juni
  I dag har vi været på vandretur til ”La Goutette” i højderne bag vores residens. En tur på ca. 3 timer. En time op ½ time fladt og 1 time ned (plus stop) Vi gik gennem skov af buksbom, bjergfyr, egetræer og vilde oliventræer. Vi kom op til La Goutette, en højslette med bølgende kornmarker og lavendelmarker med den smukkeste udsigt hele horisonten rundt. Det var rigtig varmt – denne intense varme, som kun findes i Sydeuropa, selvom vi når de samme temperaturer hjemme, føles det ikke lige sådan som her. Stien bestod af rullesten og sand, kan kun forceres med vandrestøvler, som vi da heldigvis også havde på. Hjem til frokost – sen. Eftermiddag sol – sol – sol og 2 stk dukkerter i poolen, skønt. Inden middag shopping, hvor alle barerne havde storskærmene tændt. Frankrig versus Schweiz i VM. Sikken larm, de var lige ved at vælte bordene når Frankrig var i nærheden af at score. Kampen endte 0-0. I morgen Avignon og pavepaladset..

  Onsdag den 14. juni
  Startede fra Greoux kl. 8.30. Det var en dejlig køretur gennem bjergene fra Manosque via Cavallion til Avignon. Trafikken tæt, da vi nærmede os Avignon. Fik parkeret udenfor bymuren niveau 4 i parkeringskælder. Pavepaladset klik og du får et større billedeAvignon er en stor turistby pga det gamle pavepalads fra 1300 tallet. En imponerende gotisk bygning. Vi løste billet og beså slottet indvendig. Fantastiske rum, man kunne godt fornemme at her havde paver og kardinaler haft deres gang. I enkelte rum var bemaling og lofter bevaret, andre kraftigt restaureret, især konsistorie salen og kapellet var imponerende. Derefter i Notre Dame kirken, der ligger klods op ad paladset. Daskede rundt i de gamle gader, spiste frokost på Place Carnot. Et lille torv. Mange gode butikker, små baggårde med gallerier – hyggeligt. Ca. kl. 16.00 retur til Greoux, det tog sin tid at komme ud af byen. Købte kirsebær hos en lokal avler langs vejen, de er bare så gode, helt friske og søde.
  En god lang og varm dag.

  Torsdag den 15. juni
  32 gr. og lummert. De sidste 2 dage bliver vi her på stedet. I dag var der stort marked her i byen. Masser at se på. Købte lavendelsæbe, honning, vin (efter at have smagt på en del) og provence dug til terrassen derhjemme. Så en smut på Cafe terrassen, der ligger midt i byen med udsigt til gadelivet. Drak øl og hvidvin. Eftermiddag sol og badning. Så en smut ned i kjoleforretningen og hente det sæt jeg havde bestilt hos den sødeste ”madame”, sikken service jeg fik, uha – de kan lære noget i Magasin i Aarhus. Vi sluttede dagen af med Kir på yndlingscafeen igen.

  Fredag den 16 juni
  Hyggedag. Cafebesøg på ”stamcafeen” Indkøb til hjemtur. Hele eftermiddagen i solen – badning – læsning - afslapning. Pakning til hjemtur, der starter i morgen kl. 8.00. Det er lummert, tordenluft – måske.

  Lørdag 17. juni
  Fik afleveret lejligheden og startede hjemturen ad route Napoleon, en flot tur, men også langsom det første stykke til Grenoble indtil motorvejen. Fin tur gennem Schweiz, for øvrigt første gang vi viste pas, på vej ind i Tyskland, måske pga VM, hvem ved? Kl. 19.00 kørte vi ind for at finde logi for natten, det var meget svært, alt optaget i Bad Bellingen, Riegel og Heitersheim. Endte på et motorvejs motel syd for Freiburg, godt hotel men kedeligt.

  Søndag 18. juni.
  Fortsatte hjemturen med plan om overnatning syd for Hannover. Det gik imidlertid så godt med kørslen at vi allerede var der kl. 14.00, så vi besluttede at køre helt hjem. Var hjemme kl. 19.15 efter en perfekt tur uden problemer med trafikken.

  Det har været en super ferie, vi vil helt sikkert vende tilbage til det område en anden gang.


  Torvet i Avignon klik og du får et større billede

  Til toppen