Egypten • Se flere billeder.

  Klik og du får et større billede  Egypten er meget andet end badeferie. Er man bare en lille smule interesseret i kunst , kultur og historie er Egypten det rene slaraffenland. Vi startede med 3 dage i Cairo, hvor vi besøgte det Egyptiske museum, her kan man bruge rigtig lang tid. Alene afdelingen med fundene fra Tut ank Amons grav er fuldstændig overvældende.
  Dødsmasken af den unge farao er utrolig smuk og levende, ja selv sandaler fra den tid har overlevet i graven. Alle fundene på museet er en storslået oplevelse, så man bør
  give sig god tid.

  Den store moské - højt over Cairo Vi beså Citadellet højt over Cairo med den meget smukke moske, hvor masser af skolebørn var på besøg.
  Egypterne er ved at finde ud af, hvilke kulturskatte de er ejer og vigtigheden af, at også børnene lærer at passe på dem. Børn inde i moskeen

  Næste dag var det så pyramiderne i Giza. Det var så utroligt at opleve, at jeg stod med tårer i øjnene, her mærker man virkelig historiens vingesus. Også Sfinksen er fantastisk, skønt meget ødelagt af vind og vejr.

  Hele området vidner om den Egyptiske storhedstid. Senere var vi i Saggara og så trinpyramiden og kæmpestatuen af Ramses den II. Vejret var flot og hele stemningen meget intens. Vi besøge også en papyrus fabrik og naturligvis var vi inde på markedet, hvor folk faldt over deres egne ben for at få lov til at betjene os.
  Fra Cairo fløj vi til Luzor, hvor vi begyndte den flotte tur med Nilbåden til Aswan. Man skal vænne sig til at servicen er så høj. Ikke engang kaffe må man selv skænke, ( No Mam, thats my job), sagde den smilende tjener.

  Sejlturen er fantastisk, men glider stille ned ad nilen, mens man kan iagtage livet på bredden. -der vaskes tøj, Filukka på Nilen fiskes, bades og holdes kvæg. Masser af de smukke filukka både sejler rundt og bag den grønne bræmme ser man ørkenens sand i alle farver af gyldent og rødt. Vi lagde til mange steder og så de gamle templer. Edfu templet med falkeguden foran indgangen

  Edfu templet med den karakteristiske falkegud foran.

  Kom Ombo templet i aftensolens skær og Habu templet. I Aswan boede vi på båden, vi var på udflugt til Philae templet, som ligger på en ø ude i Nilen, vi var på besøg i en nubisk landsby, hvor man helt klart ikke havde ret meget.

  En formiddag var vi på det nubiske museum. Meget moderne med beskrivelse af den kultur, der gik tabt med anlæggelsen at Aswan dæmningen. Kom Ombo og gadehandlere I Aswan er også en meget stor og gammel koptisk kirke, kopterne var de første kristne.
  Handelsgaden i Aswan er et kapitel for sig. Her skal der handles, og man skal give sig god tid. Intet skal koste mere en højst 1/3 af den udbudte pris ,vi morede os meget med at prutte og de handlende nød det lige så meget.

  Efter 3 dage i Aswan sejlede vi retur til Luxor til 7 dage på det dejlige Hotel Mövenpick. Hotellet ligger på en lille ø i Nilen og både parken og hotellet er meget flot med flere restauranter, tennisbaner, ja endog en lille zoologisk have. Der gik båd ind til Luxor flere gange om dagen. Hatsepsuts tempel Her kom så de helt store oplevelser med besøg i Kongernes dal, Dronning Hatsepsuts tempel og Dronningernes dal.

  At stå nede i en grav bygget til en farao for tusinder af år siden er en speciel oplevelse. At farverne på vægmalerierne stadig er intakte siger noget om hvor dygtige kunstnerne var. Her måtte ikke fotograferes, så derfor ingen billeder. I Luxor ligger også Karnak templet og Luzor templet. Det er svært at beskrive, hvad man føler når man står i Karnak, jeg følte mig meget lille.
  Den flotte hotel parkVi boede i huset til højre
  Parken ved vores hotel i Luxor  Til toppen