Canada - De Østlige stater

Klik og du får et større billede<        

September 2017. Et stort ønske gik i opfyldelse. Vi var på rundtur i Canadas østlige stater. Toronto - Montreal - hovedstaden Ottawa og franske Quebec. Fire meget forskellige byer.

Det blev ikke til en dagbog, dertil var tiden for knap. En opremsning af turen dag for dag bliver let til en salgstale, så jeg vil nøjes med at beskrive nogle af de højdepunkter vi hæftede os ved. Vi havde et helt fantastisk vejr på hele turen 26. 28. gr og fuld sol alle dage, meget heldigt.

Turen startede i Toronto, Canadas største by. En tur i CN tower gav et fantastisk udsyn til hele byen. Både down town, Universitetsområdet, havnen, og China town. Byen ligger ved den mægtige Lake Ontario, der er et helt hav. En storby som mange andre med høj puls med et dejligt og charmerende havneområde.

Herfra til Montreal, hvor vi så den helt fantastiske Basilica. Var oppe på Mont Royal, med udsigt til hele byen og til det Olympiske stadion. Specielt for byen er en hel underjordisk by med butikscentre. Her kan handles tørt og godt gennem den lange kolde vinter.

En lang køretur gennem smukke landskaber og store skove bragte os til hovedstaden Ottawa med det fantastiske parlament, den ukendte soldats grav og een meget meget hyggelig bymidte med marked, totempæle, salg af alskens ting. Ottawa har et meget smukt moderne museum, der fortæller hustorien om det store land.Imponerende. Masser af spisesteder, meget uformelt, øl bliver serveret i flasken og burgerne er mega store.
Turens smukkeste by er uden tvivl Quebec i provinsen af samme navn.Det er som at komme til Frankrig, byggestilen er den samme, lidt som i Bretagne og sproget, som de holder meget i hævd er fransk. En charmerende by med pitoreske gader i den gamle del. Smalle stræder med masser af specialbutikker og cafeer. Her kunne vi for første gang få dejlige baguettes som i Frankrig.

Nogle af turens højdepunkter var sejlturen ved Thousand Islands, blandt de tusind øer. Et meget smukt sted, hvor velhavere har hver deres ø med hus på. Nogle øer er ganske små, mens der på andre er hele slotte. Det største og flotteste er Bolt Castle, der har sin helt egen kærlighedshistorie. Det andet højdepunkt var sejlturen på Sct. Lawrencefloden, hvor vi vcar heldige at se masser af hvaler. De opførte nærmest et helt cirkusnummer tæt på skibet. Imponerende.

Men turens absolut største oplevelse var Niagara Falls. Det skal bare ses, og er absolut flottest fra Canada siden. American falls med Bridal Veil til højre for, er imponerende, men intet mod Horshoe Falls i Canada. Spektakulært er formen som en hestesko, der står en sky af dråber op og man er sikker på at blive våd. Vi var helt tæt på kanten og gik også turen ud bag vandfaldet, hvor der ligger et stort kraftværk. Har man tid, så besøg den fine botaniske have på den anden side af vejen, frodigt og flot. Her er også masser af tingel tangel, men det ødeløgger absolut ikke den store oplevelse.


Næste dag kørte vi den smukke tur langs Niagara floden til byen Niagara on the Lake. En eventyrby med masser af kunsthåndværk og små cafeer i meget hyggelig stil. Dukkehuse i træ, og blomster, blomster allevegne. Turen sluttede med et besøg i vinlandet, hvor vi smagte den berømte ice wine, der er hvinende sød og aromatisk. Men her fremstilles også både rød og hvidvine, på både chardonay og cabernet franc druen.

Herunder viser jeg i billeder nogle af vores oplevelser. Canada er et skønt rejseland med venlige imødekommende indbyggere.

CN Tower Toronto Parlamentet Toronto Havneparti Toronto
Det nye rådhus Toronto Udsigt fra CN Tower Oppe i CN Tower
China town Havneområdet Toronto Toronto
Montreal Montreal Olympisk stadion Underjordisk butikscenter
Montreal Basilikaen Inde i kirken bemærk det blå loft Foran kirken kvinde med puddel
Ottawa parlamentet Det historiske museum Canadas parlament ligger flot.
På markedet Mega truck i Ottawas gader På markedet
Vagtafløsning ved ukendt soldat grav På markedet Lækkerier
Quebec Quebec Quebec
Quebec Basilica Sainte Anne de Beuprè Inde i kirken
Hvalsafari Wow Hvalsafari
Thousand Islands Bolt Castle thousand Islands
American falls Niagara falls Niagara falls
Niagara on the Lake Flowers everywhere Jul hele året
Til toppen
Til toppen