Azorerne • Se flere billeder.


  Holder man af smuk natur, er Azorerne, denne smukke øgruppe midt i Atlanterhavet, absolut et besøg værd. Øerne er portugisiske, men har eget selvstyre. Vi i besøgte hovedøen Sao Miquel og boede i Ponta Delgada.

  Nossa Senhora da Paz Vejret på Azorerne kan være omskifteligt og regnfuldt, men altid mildt, selv om vinteren, vi var der 14 dage sidst i august og havde 30 gr., sol og kun en enkelt byge i ny og næ. Tag med på nogle af de guidede ture eller lej en bil og kør selv rundt. Befolkningen er venlig og de er stolte af deres land.


  Highlights på Sao Miquel:

  Furnas med Terra Nostra parken, fantastisk frodig og med en badesø med 30 gr. varmt vand.

  Sete Cidades, tvillingesøerne.

  Lagoa de Fogo, højtliggende vulkankrater med flot udsigt.

  Vila Franca di Campo med fiskerihavnen, den flotte kirke midt i byen og på bakken højt oppe Nossa Senhora da Paz, det smukke nonnekloster med betagende beliggenhed og dekoreret med smukke kakler.

  Ponta Delgada by med rådhuset, byporten, lystbådehavnen og den meget smukke park, Antonio Borges parken med ældgamle træer.

  Benyt en regnvejrsdag til at besøge byens museum, der fortæller meget om øerne.

  Er man til vandreture, er der utallige muligheder f. eks. ved Sete Cidades. Spørg guiden eller på turistkontoret. Vi tog bussen mod Relva forbi lufthavnen og gik en meget flot tur langs klippevæggen helt ned til havet. Her lå en klynge huse, som kun kan nås til fods og med pakæsler. Vær opmærksom på, at busserne kører meget uregelmæssigt.

  Flot port i Ponta DelgadaØen har et meget stort kvægbrug, her produceres mælk, som sælges til fastlandet. Køerne går ude hele året, og man har transportable malkemaskiner, som bruges ude på marken. Landbruget er velhavende,man sparer udgiften til stalde og får også EU støtte. I det hele taget virker øen velholdt og velhavende. Der er smukke huse og nye moderne biler overalt.

  Hele kysten er fuld af smukke udsigtpunkter og hortensia blomster vokser alle vegne i smukke farver.
  Her er intet hektisk natteliv, men hyggelige barer og restauranter og hotelstandarden er høj, med god service.

  Så ønsker man unikke naturoplevelser og et roligt tempo er Azorerne et oplagt rejsemål.


  Til toppen