Andalusien - Oktober 2016
Klik og du får et større billedeDe fleste kender Andalusien for de store turistområder ved Costa del Sol. Men Andalusien er så meget andet. Her er vidtstrakte bjerge og frodige olivenlunde, så langt øjet rækker, og en perlerække af smukke autentiske byer. Vi besøgte Granada med det navnkundige Alhambra palads, der ligger højt over byen. Det er et af verdens smukkeste eksempler på arabisk byggekunst. I Granada finder man også gravkammeret for Dronning Isabel og Kong Fernando, som foranledigede, at Columbus drog ud.

Herfra kørte vi til Cordoba, som vi fuldstændig tabte vores hjerte til. Byens hovedattraktion er Mesquitaen, denne kæmpe moske, der opringelig havde over 1293 søjler. Midt i moskeen har man bygget en kæmpe katedral, som i sig selv ville være enestående, men nu ligger den midt i moskeen.
Tilbage er nu "kun" over 856 søjler, et pragtværk af byggekunst. Det er den tredie største moske i verden. I Cordoba finder man også det gamle jødiske kvarter, med smalle gader og små torve fulde af blomster. Den gamle romerske bro går over floden Quadalquivir med flot lys på om aftenen. Vi boede helt autentisk på et flot gammelt hotel med indgang lige overfor Mesquitaen.

Fra Cordoba gik turen til Sevilla. En storby med 800.000 indbyggere. Men oplev den gamle historiske del med gader så smalle, at man kan nå hinanden fra altanerne. Vi beøgte den enorme katedral, der er den tredie største i verden. Her ligger Columbus begravet (eller en lille del af ham), han er blevet flytte en del rundt. En sejltur på floden giver et godt overblik over både den moderne og gamle bydel. Vi nød byen og fik gået rigtig meget.

Sidste stop på rundturen var Ronda. Byen ligger på kanten af en høj klippe og den gamle og nye del forbindes af en gammel bro. En charmerende by med gågader og en stille gammel bydel med en flot udsigt. Her er mulighed for vandreture og klatreture. Igen et forrygende hotel Reina Victoria, der ligger på kanten af klippen med en flot have og milevid udsigt.


Indgangen til Alhambra Udsigt til Albaicin, det gamle arabiske kvarter Haven ved sommer paladset
Lime frugter Sommer paladset Myrtegaarden med ambassadørsalen
Løvegaarden Søjlegangen Tæt på
Fantastisk udsmykning Patio i Alhambra Indgang til Dronning Isabels gravkommer i Granada
Isabels og Fernandos sarkofager Smuk spansk guide Katedralen i Gtranada
Inde i katedralen Inde i Katedralen Den romerske bro i Cordoba
Patioen på vores hotel i Cordoba Søjler i Mesquitaen Flere søjler
Byens torv Inde i katedral moskeen Cordoba Byporten
På vej til Sevilla Palads i Sevilla Den historiske bydel Sevilla
Fashion i Sevilla De hyggelige gader Vil i med?
Plaza Espana Andalusien i kakler Kakler overalt
Plaza Espana Sevilla Torre de Oro Guldtårnet
Broen fra Expo 92 Dejlig musik på gaden Paddehattene las setas i Sevilla
Vores hotel i ronda Reina Victoria Ronda Parken Ronda Tyrefægter Arenaen
Puente Nuevo Ronda Sortfodsskinke Fine flettede stole
Kløften Den gamle arabiske bro Kirken i Ronda