Aktiv ferie - VandreferieOversigt over vandreture

Klik og du får et større billede
Der er i disse tider meget focus på at også ældre skal dyrke motion. Stausee
Det styrker kroppen og naturen ligger jo lige uden for døren.
Det giver nogle unikke oplevelser at bruge sig selv og bevæge sig i naturen.

Vi har valgt at leje en feriebolig i et godt vandreområde. Der er masser af muligheder på internettet. Både privat udlejning og gennem et bureau.

ingen forstørrelseDet første, man bør gøre efter ankomst er at gå på turistkontoret og få gode råd om de forskellige muligheder.
Her kan man også købe vandrekort med detaljerede oplysninger om de forskellige ruter, med beskrivelse af deres sværhedsgrad og hvor lang tid man skal bruge.
Tiderne passer i de fleste tilfælde fint, hvis man er godt gående. Det er nødvendig at tillægge den tid man ønsker til pauser, frokost, udsigtsstop etc.


Vælg en let rute i starten og sæt god tid af.
Vandresti i Østrig
Det er et must at udstyret er i orden. Gode vandrestøvler, vandrestave (kan undværes), rygsæk med proviant og drikkevarer.
Varmt tøj, regntøj, kort, mobiltelefon bør også medbringes. Husk at vejret skifter hurtigt i bjergene.

ingen forstørrelseVi starter som regel med at tage en lift op i højderne og går så frem efter vandrekortet. Gå aldrig uden for de afmærkede stier.

Selvom vi er oppe i årene, har vi meget stor glæde af disse ture, som giver nogle unikke naturoplevelser og en dejlig fornemmelse af at bruge sig selv.På vej til Montenvers - Frankrig
Der er mange steder mulighed for at overnatte i højderne i hytter, men der skal som regel bestilles plads inden ankomst. Vi vælger altid dagsture, tager af sted om morgenen og retur til vores bolig sidst på eftermiddagen.

Jeg vil her beskrive nogle af de bedste vandreture, vi har været på. Der er naturligvis uanede muligheder, både når det gælder ture i højderne og i dalene.

Nogle af de beskrevne ture tager udgangspunkt i områder, hvor der er store højder. Vi har dog også haft stor glæde af at gå gode ture i dalen f.eks. langs med floden.

Man behøver naturligvis ikke at tage til udlandet for at gå nogle gode vandreture. Jeg har derfor medtaget nogle af vores yndlings ture her i Jylland. Der er god hjælp at hente på biblioteket, hvor man kan få statsskov brochurer med markerede vandreture i hele Danmark.

Mange private lodsejere har også åbnet for stier og spor, der går igennem deres jord. Disse brochurer kan også fås på biblioteket og hedder "Spor i landskabet".

Til toppen